Clean Eating

lunch copy.jpg

Clean eating inseamna sa mananci echilibrat, proaspat si neprocesat, adica legume, fructe, cereale integrale, nuci si grasimi sanatoase. Esti gata sa accepti provocarea de a oferi corpului tau cea mai „curata” hrana? 


Mancarea este esentiala pentru longevitatea, fericirea si implinirea noastra si cu totii ne dorim sa oferim corpului nostru cele mai bune lucruri posibile. Iar daca suntem ceea ce mancam, ideal ar fi ca mancarea pe care o consumam sa fie plina de prospetime, energie si culoare. 

Ce obtinem? Pe langa o imbunatatire generala a starii de sanatate, multi oameni experimenteaza cresterea energiei, pierderea in greutate, o piele mai stralucitoare, par si unghii mai puternice, imbunatatirea sanatatii mentale si a somnului. Iar cei care adopta acest obicei alimentar, fac adesea si alte schimbari de stil de viata durabile.

Acestea sunt principiile de baza ale unei hrane curate, care sunt si obiceiurile pe care le poti adopta urmand sfaturile si principiile mele de viata:

1 | ALIMENTE INTREGI

Consuma cat mai multe alimente intregi - exact asa cum apar ele in natura, fara a trece printr-un laborator sau alte procese. Consumul de alimente intregi asigura obtinerea unor cantitati adecvate de nutrienti si minerale esentiale pentru corpul tau. Acestea sunt fructe si legume proaspete, cerealele integrale, nuci si seminte.

2 | PETRECE TIMP IN BUCATARIE

Atunci cand iti gatesti acasa mancarea, este aproape garantat ca ridici valoarea nutritiva a meselor tale. Mancarea din restaurant este mult mai procesata, mai putin proaspata si, adesea, in cantitati excesive.  

3 | ELIMINA ZAHARUL 

Vei dori sa elimini alimentele albe, cum ar fi zaharul rafinat, pastele si orezul alb, painea si alte produse de patiserie. Acestea fac parte din categorie alimentelor procesate, lipsite de orice valoare nutritiva. 

4 | LEGUME SI FRUCTE

Ar trebui sa consumam zilnic 10 portii de legume si fructe, insa majoritatea oamenilor nu consuma nici jumatate din cantitatea recomandata. De aceea este important sa dublam, daca nu chiar triplam consumul, mai ales de legume, pentru a avea un nivel optim de sanatate. Asta inseamna sa adaugi la fiecare masa mai multe vegetale.

5 | CALITATE VS CANTITATE

Abordarea alimentatiei curate promoveaza calitatea si nu cantitatea - nu toate caloriile sunt egale. Atunci cand consumi alimente intregi, naturale si proaspete, este mult mai probabil sa mentii aportul caloric la un nivel adecvat pentru corpul tau si sa ai o greutate sanatoasa ca rezultat.

6 | OBICEIURI SANATOASE

Daca ai grija de tine, hranindu-te cu mancare curata, este mult mai probabil sa iti doresti sa incepi si alte activitati sanatoase, cum ar fi sa practici Yoga, meditatia, scrierea unui jurnal si alte tehnici care pot sa iti transforme viata.


Sandra BarbuComment