Gratitude Practice Series - Journaling

plush-design-studio-665172-unsplash.jpg

"Invata sa fii recunoscator pentru ceea ce ai, in timp ce lucrezi sa obtii ceea ce vrei" - Jim Rohn 


Cred ca una dintre principalele provocari cu care ne confruntam este sa realizam si sa apreciem ceea ce avem deja si chiar mai dificil este sa ne exprimam recunostinta. In agitatia de a face mai mult si de a cauta noul, uneori este usor sa uiti ca fiecare moment este un dar pretios. Poate fi ceva la rima vedere nesemnificativ sau ceva care crezi ca ti se cuvine, cum ar fi patul cald si confortabil in care te-ai odihnit, un coleg amuzant care iti face ziua de munca mai distractiva sau o mica atentie din partea unei persoane iubite care mereu iti doreste binele. Exista intotdeauna ceva pentru care sa fii recunoscator.

Deci pe cat de recunoscatoare sunt pentru noile experiente, lucrez la cultivarea contientizarii lucrurilor care ma inconjoara de ani buni si care mi-au modelat si ghidat evolutia.

Acum doi ani am primit de la sotul meu Mikael acest jurnal cu intentia de a scrie lucruri pentru care sunt recunoscatoare, lucruri pe care vreau sa le realizez pentru a-mi face viata mai frumoasa. Iar acum, apreciez cu adevarat si realizez ca am nevoie de acest mic cadou pentru a ma conecta la sufletul meu. Asta pentru ca in adolescenta iubeam sa scriu poezii, sa tin un jurnal, sa ma exprim prin arta si sa imi manifest latura creativa. Si cred ca pentru a-ti descoperi adevaratul sine, trebuie sa redescoperim copilul din tinr. Atunci cand nu te iti faceai griji pentru ziua de maine sau alte responsabilitati. Cand nu te lasai influentat de esecuri si erai sincer cu tine si cei din jur despre ceea ce simti. Cand erai pasionat de minunea descoperirii si entuziasmului pe care il aduce fiecare zi. 

Pentru a te conecta cu adevarat la sufletul tau trebui sa β€œlasi bucuria, distractia, intentia si pasiunea sa te conduca in viata!”, cum am auzit pe cineva spunand acest mare adevar. πŸ’«

Jurnalul este ca ca o arma secreta pe care o poti folosi pentru a te concentra pe partile bune din viata ta, pentru a deveni mai constient si pentru a trai cu intentie.

Te ajuta sa realizezi prioritatile din viata ta, sa iti clarifici gandurile si sa iti indeplinesti cele mai importante sarcini. Punerea gandurilor in scris are o calitate magica de a aduce claritate si un nivel de constientizare.

Asa ca iti multumesc Mikael pentru acest dar pretios care va aduce mai mult adevar in viata mea.

Eu folosesc The Five Minute Journal. Dar, cum functioneaza? 

Incep prin a scrie trei lucruri pentru care sunt recunoscatoare. Acesta este in esenta un sentiment care intruchipeaza cuvantul "Multumesc". 

De exemplu in aceasta dimineata am scris: sunt recunoascatoare pentru ca am inceput din nou sa tin un jurnal, pentru ca mananc sanatos si ma simt bine cu asta si pentru ca primesc reactii pozitive de la cei care urmeaza The Clean Eat Plan.

Apoi este o sectiune pentru trei lucruri care mi-ar face ziua mai frumoasa. De exemplu: sa iasa soarele (da, stiu ca nu pot face nimic pentru asta, dar pot insa sa sper, nu? :) sa ies in parc cu catelul si sa fac sesiunea de meditatie pe care am ratat-o de dimineata.

In cele din urma, scriu o afirmatie zilnica. Aceasta poate fi o simpla declaratie care defineste cum vrei sa fii sau ce iti doresti. Scriu unele usor diferite in fiecare zi, dar cateodata poti scrie si aceeasi afirmatie de mai multe ori. Aceasta afirmatie scrisa ajuta creierul sa constientizeze acest lucru si sa inceapa sa construiasca aceaste dorinte in minte. Iar cu consecventa, vei incepe sa creezi schimbarea din interior. Si chiar functioneaza.

Dimineata, scrierea in jurnal imi ia aproximativ 3 minute. Iar apoi, inainte de culcare, mai scriu trei lucruri uimitoare care mi s-au intamplat in ziua respectiva, plus inca ceva ce as fi putut face pentru ca ziua sa fie chiar mai buna. Asta imi ia inca 2 minute. Deci in total, dedic 5 minute pe zi, in schimbul unei vieti pline de magie.Sandra BarbuComment